Solliciteren is het nieuwe datenZoals werknemers een op het eerste zicht oneindige stapel kandidaturen moeten doorploeteren om de ideale match met hun bedrijf te vinden, zo verspelen vrijgezellen ook heel wat tijd aan rotte appels om uiteindelijk die ene leuke vis in de zee te vinden.

Van de mix tussen euforie, angst en duizenden “wat als” scenario’s bij het krijgen van een afspraakje tot het zoeken van de juiste outfit; de gelijkenissen tussen daten en solliciteren zijn simpelweg niet over het hoofd te zien. Sinds er bovendien maar weinig actie plaatsvindt in mijn liefdesleven, tijd voor het plaatsen van de enige echte vacature bij RVL bvba:

Eerst en vooral dankjewel voor je interesse in een positie bij RVL bvba. Hoewel we momenteel niet uitdrukkelijk op zoek zijn, kunnen we altijd wel gekwalificeerde kandidaten gebruiken. (Wanneer het dus op niets zou uitdraaien, kunnen we bovenstaande disclaimer gebruiken met een korte, maar krachtige: “Ik heb nu gewoon andere prioriteiten, ok√©?”

We willen je feliciteren om onze ceo zover te krijgen tot een eerste gesprek. Dit betekent dat je knap bent, duidelijk articuleert (de ceo is niet in staat om te horen in zeer trendy clubs) of, wanneer de ceo al te diep in haar wijnglas heeft gekeken en de keuze aan haar vrienden overlaat, je er “wel nen toffe” uitziet. De raad verwelkomt u. 

Een beetje meer over onze ideale kandidaat:
JIJ: kan meer dan avocado toast en pizza op tafel toveren ( de ceo niet).
JIJ: schuwt niet weg van wat kattenhaar.
JIJ: bent in voor acht uur durende Netflix marathons met snacks.
JIJ: bent Ryan Gosling, maar zonder Eva Mendes als ex.

Hieronder nog informatie over onze ceo waarvan de raad denkt dat deze nuttig voor u kan zijn:
Na te laat komen, is vertellen dat lezen je hobby is, maar de laatste maand geen boeken hebt vastgehad, haar grootste ergernis. Haar ogen springen zo goed als uit haar oogkassen wanneer ze spreekt over iets wat haar boeit. In het andere geval rollen haar ogen ongecontroleerd weg. 

Momenteel zit ze in het levensstadium waarin ze, zonder twijfel, een kater krijgt na het nuttigen van twee glazen wijn. Daarnaast krijgt ze een instant kick van geannuleerde plannen - zowel uit eigen initiatief of bovenhands. Zoals de groot schrijver John Mulaney het mooi weet te verwoorden: “In terms of like, instant relief, canceling plans is like heroin.”

Ze heeft een kat die Coco heet en super fluffy is! Hoogstwaarschijnlijk staart hij je de hele tijd met een doodsblik aan en als je maar twee keer per nacht gewekt wordt door gemiauw recht in je oor dan mag je jezelf een gelukkig man noemen. 

Laat haar onder geen beding tequila bestellen!

Ten laatste nog een woord van advies van de raad:
Door een diepgewortelde onzekerheid en angst voor afwijzing, zal de ceo het nooit geheel duidelijk maken dat jij voor haar de juiste kandidaat bent. Het is aan u, de sollicitant, om uw bereidheid tot acceptatie voor deze positie te expliceren. Maar niet met te veel woorden, anders wordt de ceo overvallen door claustrofobie en zal ze het gesprek onmiddellijk afbreken. 

Het bestuur heeft reeds geprobeerd de ceo bewust te maken van het feit dat deze dubbelzinnige methode schadelijk is op lange termijn. Maar alle inspanning van de raad hebben tot nu toe gefaald. De raad weet dat dit op het eerste zicht een zeer ingewikkeld business model lijkt, maar het komt voor de ceo simpelweg neer op: kijken, gezien worden en iemand in de buurt hebben bij het kijken van American Horror Stories. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten