JEUGDTRAUMA REVISITED

Van kindsbeen af aan, ben ik al vertrouwd met de hoeveelheid tijd en geld het kost om natuurlijke schoonheid te produceren. Zo werd ik dagelijks streng de deur van de de badkamer uitgewezen zodat de mama ongestoord haar portie ‘hair magic’ kon opvoeren. (Een gewoonte die ik later schaamteloos overnam.) Evenals werd ik opgezadeld met een diepgeworteld trauma voor gezichtsmaskers nadat ik als kleine totter nietsvermoedend op de heksenversie van mijn mama (= mama + gezichtsmasker) botste.

23 lentes jong en ready to conquer the world, werd het stilaan tijd om mijn angst voor gelaatsmaskers te overwinnen. Als in: ik kocht mezelf een overprized Avocado/ Zeealgen/ Vitamine C/ Porieverkleinend gezichtsmasker in de betere natuurwinkel. Dames moeten nu eenmaal van tijd tot tijd investeren in peperdure verwennerijen.

Renée: 0 - Vrouwenbladen: infinity!

Omdat de bloemetjes buiten zetten nu eenmaal geen optie is wanneer je gans je vermogen hebt achtergelaten bij Moeder Natuur, en het lief daarnaast op dropping met de voetbal was (boys will be boys), smeerde ik het goedje nog diezelfde avond met een dikke laag op mijn snoet.

Al wachtend op het poppenhuidje van Cate Blanchett, genoten we samen van het grootste deel van The Curious Case of Benjamin Button. Vooral dan van de puberende Brad Pitt.

Maar dat is natuurlijk het punt niet. Als review pende ik neer in mijn dagboek dat mijn gezicht zo zacht als babybilletje’s aanvoelde (een zeer goede omschrijving die ongemakkelijk blijft aanvoelen). Mijn huid had die avond ‘died and gone to heaven’. Met een glimlach op het gezicht klapte ik mijn beste vriendin dicht en begon aan mijn nachtelijk schoonheidsslaapje.

De volgende ochtend bleef er echter niets van die lach meer over. Een blik in de spiegel wist mij te zeggen dat er zich onooglijke pukkels op mijn voorhoofd, mijn neus, en mijn slaap hadden gevormd. Elk met een eigen hartslag houden ze onderonsjes met het doel meer vriendjes te lokken.

C’est la vie, zeg ik dan. C’est. la. vie.

(Eerder gepubliceerd op Medium)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten