ZOEK DE 7 ONVOLMAAKTHEDEN

Feit: nichtjes worden pas vanaf een bepaalde leeftijd interessant voor hun nonkeltjes*.

Ik kan het ze niet kwalijk nemen. Na het uitblazen van een stuk of 13 kaarsjes op de verjaardagstaart beginnen nichtjes pas dezelfde interesses te delen met hen. Die belangstelling gaat vanzelfsprekend uit naar hun uiterlijk en jongens/ mannen.

Nog steeds een beetje verrast door deze ongekende aandacht, ging ik, onbewust van al het leerrijke dat komen zou, in op de uitnodiging van mijn nonkels voor een gezellige namiddag in Antwerpen.
Zo leerde ik olijven eten, kreeg ik parfum, tijdschriften en verse appelsiensap. En leerde ik wat er allemaal mis kan zijn aan een vrouwenlichaam.

Terwijl ik voorheen nog elke woensdag braaf "zoek de 7 verschillen" in de Joepie oploste, zou ik die namiddag deze mooie naïviteit verliezen. Mijn nonkels zijn namelijk eerder geïnteresseerd in "zoek de 7 onvolmaaktheden" bij foto's van celebrities in bikini dan in het doorbladeren van tienerboekjes.

Een korte opsomming wat er zoal mis kan gaan:
grote poriën
te groot voorhoofd
te klein voorhoofd
flubberarmen
te grote borsten
te kleine borsten
overplukte wenkbrauwen
unibrows
striemen
te gespierd
dikke kuiten
dubbele kin
te kleine ogen
te grote ogen
het hebben van een buik
vet op de knieën
knokige knieën
dikke billen
geen kont
love handles
muffin tops
het hebben van voeten
CELLULITES
...
Bij het aanschouwen van Tara Reids en Mischa Barton billen, gefotografeerd plus aangepast in extra hard licht zodat elk bobbeltje en bubbeltje extra in de verf werd gezet, was het enigste wat er uit mijn mond kon komen: "Heb ik dat ook?"

Normaal gezien zou een nonkel** dan zijn puberende nichtje geruststellen met een onbetwistbare "Natuurlijk niet."Of mij iets à la
laten geloven. Maar mijn nonkeltjes en God zijn niet zo'n vriendjes dus we zullen het op het eerste houden.

In ieder geval, er kwam geen "natuurlijk niet". 

Op een manier waar Heidi Montag en Spencer Pratt jaloers op zouden zijn om de aandacht naar zich toe te trekken, kneep mijn nonkel de huid van zijn gebruinde en afgetrainde benen samen en verzuchtte zich over het geheel onzichtbare vertoon van cellulites.

Net geleerd hebbend dat ontkenning geen mogelijkheid was bij het spel, knikte ik instemmend. 
En daar zaten we dan, 3 paar cellulites benen bij elkaar. Het was zonnig en terwijl we verder door de bikini sectie bladerden besefte ik dat de dagen van ongegeneerd in bikini rondlopen geteld waren.

De ober kwam langs voor een nieuwe bestelling op te nemen. Met pijn in het hart afscheidnemende van mijn laatste verse appelsiensap, zei ik: "Voor mij plat water met een stukje citroen in, alstublieft. Dat helpt volgens p. 43."

EXTRA HEIDI MONTAG FUN
Zoek de 7 verschillen/ onvolmaaktheden***
   
----------------------
* Nonkel + vriend/ man van nonkel
** Nee, met een niet-gay nonkel worden dit soort gesprekken niet gevoerd. 
*** Het zijn er 11!****
**** Tip: pre-surgery Heidi draagt zwarte nagellak, post-surgery Heidi witte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten