PIENTER, INTELLIGENT & ZWEVERIG


Of ik geloof in al dat zweverig gedoe rond sterrenbeelden? Neen, natuurlijk niet. 

Oké, misschien een iniemienie beetje?!

Ooit hielden mijn vriendinnen en ik ons bijna met niets anders bezig dan het analyseren van mensen en hun sterrenbeeld. Zo valt het niet te ontkennen dat ik een tikkeltje veel gemeen heb met de karaktertrekken die toegeschreven worden aan mijn sterrenbeeld Tweelingen (snel, pienter en intelligent - wie ben ik om dat te ontkennen?!). Daarnaast vallen de overeenkomsten van mijn vrienden met hun sterrenbeeld ook niet te betwisten.

De wekelijkse toekomstvoorspellingen op de laatste pagina van de boekskes liet ik misschien dan wel voor wat het was. Maar opmerkingen als "Was hij er niet helemaal bij tijdens de date? Dat heb je nu eenmaal met dromerige vissen" en "Hij is een en al koppigheid? Ugh, sowieso een stier!" zijn meer dan eens gevallen.

Op een of andere manier kwam ik er ook achter dat de ideale match voor Tweelingen Weegschaal is en heel misschien heb ik daarna stiekem al mijn Facebook vrienden overlopen om te kijken wie er van de mannen Weegschaal was (twee). En héél héél misschien ben ik er ook wel mee op date geweest. Waarom moeilijk doen als het simpelweg al in de sterren geschreven stond?!

Toch verloor ik na een tijdje de zweverige nevel van sterrenbeelden uit het oog, kreeg ik een relatie met een Stier, moet ik toegeven dat ik niet zo spraakzaam en flexibel ben zoals van Tweelingen gezegd wordt en staat mijn wereld niet op zijn kop wanneer Mercurius in retrogade gaat.

Even leek het of Renée neergedaald was tot de louter met logica doorweefde aarde. Totdat ik tijdens een van mijn hersenloze uren op het www iets veel beters vond: the secret language of birthdays.

Verjaardagen zijn nu eenmaal belangrijk. Op mijn verjaardag word ik het liefst van al op een voetstuk van cadeaus geplaatst waarrond iedereen zich dan voor mijn voeten werpt en in koor "lang zal ze leven" zingt. (Ja, dat trauma van jarig zijn tijdens de examens in een tijdperk zonder Facebook speelt nog steeds een grote rol in mijn leven.)

In ieder geval werden lief, familie en vrienden gecheckt en het meeste was er gewoonweg boenk op. Niet alles, maar wel véél. Mijn reactie toen ik las dat mijn lief geboren was op de dag van "practical awakening":

Ik had het kunnen weten. Zucht.

Daarnaast kan je ook relaties tussen twee verjaardagen testen. Zo moet mijn lief minder praktisch en ik minder zweverig worden om de relatie te doen slagen. Overduidelijk wie er hier zal moeten tegemoetkomen: hij.

Je merkt het: uren plezier verzekerd!

Denken we nu hetzelfde? 

Kaarsjes, heel veel versnaperingen, pyjama's,  een paar flessen wijn...

Inderdaad, hoog tijd voor een girls' night!

...

Oké, dan niet.


---------------------------------------
tekeningen vrouwelijke sterrenbeelden door Blanca Vidal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten