Pagina's

3 januari 2017

Twintig Zeventien

Het valt niet te ontkennen, 2016 was geen aardig jaar voor de wereld. 

Maar zeggen we dit niet over elk jaar? 

De uitdrukking “Het jaar **** was verschrikkelijk” voelt zich perfect thuis in het rijtje van “met de jeugd van tegenwoordig valt niets meer aan te vangen”.

Alsnog, is er iemand triest om 2016 te zien gaan?

Ik dacht van niet.

Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Het belangrijkste is: we er nog zijn. We hebben het gehaald. Levend en (voor het grootste gedeelte) wel. Dit hoeft echter niet betekenen dat ons 2017 op goede voet te beginnen, we ons massaal moeten inschrijven bij de fitness (om na een maand vol schuldgevoelens terug bank te hangen na een 10 uur durende werkdag), enkel smoothies als ontbijt te drinken (buikpijn van de honger na één uur) en/ of dagelijks de economische rubriek van de Tijd te doorploeteren (zzzzz).

In dramatische tijden als deze lijkt het me niet van levensbelang je een nieuwe taal eigen te maken (met uitzondering wanneer je solliciteert, dan moet je minstens 3 talen perfect beheersen), je volledig te beheersen als het gaat om puistjes (uit-knij-pen) of eindelijke een halt te roepen aan je uitstelgedrag. Oogrol voor 8 uur slaap per nacht, geen sociale media meer een uur voor het slapengaan en smokey eyes. ((Oogrol naar zij die mij wijzen op te veel tussen haakjes schrijven.))

Laten 2017 zien als een frisse start, een leeg blad, een reset… zoals wanneer je doodgaat in een video game maar nog 2 levens hebt.

(Too graphic?)

Je kan starten met elke dag 10 minuten te mediteren als dat je rust bezorgt, koffie links te laten staan omdat een wit gebit belangrijker voor je is dan een kopje vloeibaar goud - maar misschien kunnen we als grote thema van onze voornemen voor 2017 ervoor kiezen simpelweg lief te zijn voor onszelf. Bewust zijn van onszelf en onze omgeving in plaats van steeds meer te verwachten.

“Genieten van de kleine dingen des levens,” zoals ons bomma het zou zeggen. Vrienden. Een hernieuwd geloof in de mensheid. Rust. Tevredenheid. Gezelligheid. Koffie. Doen wat goed voelt in plaats van doen wat juist lijkt.

Overvloed in een paar sleutelgebieden (liefde, vriendschap, levenservaringen), meer eenvoud op andere vlakken. Voor wat het waard is, de meeste van ons deden het best oké in 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten